Bora Akkaş: “Anlatıcı olma fikri hoşuma gidiyor”

Paribu sponsorluğunda hazırlanan Yekta Kopan ile Yarının Dünyası’nda yeni bölüm yayınlandı. Kopan’ın bu bölümde konuğu oyuncu Bora Akkaş oldu.

Bora Akkaş, adından söz ettiren oyunu Harika Şeyler Listesi’nden yakın zamanda baba olacağını öğrenmesine, Ek İş stand up gösterisinden oyunculuğa başlama hikâyesine kadar pek çok konuyu Yekta Kopan’a anlattı.

“Harika Şeyler Listesi her seferinde ayrı bir sürpriz”

2021 yılından bu yana oynadığı tek kişilik interaktif oyunu Harika Şeyler Listesi’nden oyunundan bahseden Bora Akkaş, yönetmen Lerzan Pamir’in bu metni İngiltere’de bir kitap dükkanında keşfedip kendisine getirdiğini anlattı. Akkaş; “Annesi depresyonda olan bir çocuğun, annesinin hayata tutunması için yaptığı bir listeyi ve o listenin çocuğun hayatına olan etkisini anlatan bir oyun. İlk okuduğumdan beri gördüğüm en iyi oyun metinlerinden biri olduğunu düşünüyorum. İnteraktif bir oyun ve o yüzden her seferinde ayrı bir sürpriz oluyor benim için. Hikâye değişmese de izlediğiniz şey değişiyor” diyerek oyunun temasını aktardı.

İlk profesyonel sahne deneyimi Aşk-ı Memnu

10 yaşından beri sahnede olan Akkaş, Harika Şeyler Listesi için “Hayatımda ilk kez bir oyunumun beğenildiğini hissediyorum” derken konu ilk sahne deneyimine de geldi. Aralarında Sevinç Erbulak, Bennu Yıldırımlar, Ayhan Kavas gibi isimlerin bulunduğu bir kadroyla Şehir Tiyatroları’nda sergilenen Aşk-ı Memnu oyununun ilk sahne deneyimi olduğunu belirtti. Bu oyun sırasında sahnede yaşadığı bir anısını da paylaşan Akkaş, Sevinç Erbulak’ın birlikte çalışırken kendisine çok yardım ettiğine değinerek ona olan hayranlığını da dile getirdi.

“Ödülü aldığımda inanılmaz mutluydum”

10 yaşında rol aldığı Gönlümdeki Köşk Olmasa filmindeki performansıyla Altın Portakal ödülü alan Bora Akkaş, filme nasıl dahil olduğunu ve ödül anındaki hislerini de Yekta Kopan ile paylaştı: “Uluslararası bir yapımdı, Aşık Veysel ile bir çocuğun hikayesini anlatıyordu. Ödülü aldığım anı hatırlıyorum, inanılmaz mutluydum. Hatta ödülün çok ağır olduğunu ve kaldırırken zorlandığımı hatırlıyorum.”

“Ben bir hikâye anlatıyorum”

Bora Akkaş, sohbet sırasında Uraz Kaygılaroğlu’nun teklifiyle dahil olduğu Ek İş stand up gösterisine de değindi. “Ek İş’te benim bir metnim var.  Çocukluğumdan, meslek hayatımdan sahip olduğum anılarımla harmanladığım şeyler var metinde. Aslında ben stand up yapmıyorum bir hikâye anlatıyorum ve eğlenceli geçiyor. Anlatıcı olma fikri hoşuma gidiyor, sahne de biraz öyle bir yer.”

Sahnede olmayı çok sevdiğini dile getiren Akkaş, Şehir Tiyatroları eğitiminden kaynaklı bir disipline sahip olduğunu da belirtti. Her koşulda sahneye çıktığını aktarırken görüşlerini şu sözlerle paylaştı: “Her şeyi bırakıp sadece orada olabildiğim tek yer sahne. Bu benim için bir lüks ve yaşam biçimi. Oraya çıkarken her şeyin arkada bırakılabileceğini düşünüp devam ediyorum.”

Yakın zamanda baba olması üzerine hislerini paylaşan Akkaş, eşinden, köpeğiyle olan ilişkisinden ve doğacak çocuğuyla birlikte ailesinin genişlemesinden duyduğu mutluluğu da dile getirdi: “Bildiğim birçok şeyi sıfırdan aktarabileceğim biri olması bana umut veriyor.”

Bora Akkaş ile oyunu, beklentileri, kariyeri, ailesi ve daha pek çok konuda sohbet edilen Yekta Kopan ile Yarının Dünyası’nı Paribu YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

Bu içerik en son 14 Nisan 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN