Bade Karakoç: “Seyircilerle etkileşim hâlinde olmayı tattığım an müzisyen olmaya karar verdim”

Paribu sponsorluğunda hazırlanan Yekta Kopan ile Yarının Dünyası’nın üçüncü sezonu devam ediyor. Kopan’ın yeni bölümde konuğu müzisyen Bade Karakoç oldu.

Karakoç, müzik yarışmasıyla başlayan kariyerindeki kırılma noktalarını, eğitim hayatını ve hikâyesini Yekta Kopan ile paylaştı.

İlk katıldığında elenmesinin ardından gelen davetle ikinci defa katılıp birincilikle tamamladığı “O Ses Çocuklar” yarışmasının sürecini anlatan Karakoç, “Seyircilerle etkileşim hâlinde olmayı tattığım an müzisyen olmaya karar verdim” diyerek müzisyenliğe karar verdiği anı paylaştı.

“Pandemide üretkenliğim arttı”

Karakoç, yarışmanın ardından gittiği Berkeley Üniversitesi’ndeki aldığı eğitimin ve New York’ta sahne aldığı mekândaki deneyiminin kırılma noktası olduğundan bahsetti. Pandemiyle birlikte ülkeye dönen Karakoç, “Pandemide üretkenliğim arttı ve EP’yi de bu dönemde çıkardım” dedi.

“Kenan Doğulu’nun hayatımdaki değeri inanılmaz”

Şarkılarının stüdyodaki ham kaydını daha çok sevdiğini söyleyen Karakoç, “Bu sayede şarkının duygusunun dinleyiciye daha iyi geçtiğine inanıyorum” dedi. Müziğe yaklaşımını en iyi gösteren ve misyonunu tamamlayan bir tarz olduğunun da altını çizdi.

Kayıt sürecini anlatırken prodüktörü Kenan Doğulu’dan da bahseden Karakoç, “Onun hayatımdaki değeri inanılmaz” dedi. Doğulu’yu yalnızca prodüktör olarak değil; abi, mentor ve aileden biri olarak gördüğünü belirtti.

Bade Karakoç’un çalışmak ve dinlemek istediği müzisyenlerden, yapmak istediği projelere kadar pek çok şeyi anlattığı programın tamamını Paribu’nun YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

Bu içerik en son 17 Mart 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN